Papp är det tätskikt som vi monterar allra mest

Biscaya har lång erfarenhet och bred kompetens inom asfaltsbaserade tätskikt och papp är det tätskikt vi monterar mest i dagsläget. Anledningen till det är dess mångsidighet och flexibilitet. Papp kan enkelt anpassas efter takets förutsättningar och kan levereras i olika kulörer och former. Materialet kan monteras på alla typer av taklutningar och man kan lägga Sedum-gräs på pappen för att få den att smälta in i miljön.

Fastighetsägare/förvaltare

Större fastighetsägare och förvaltare hör till våra största kunder av papp. De anlitar Biscaya eftersom de vet att de får ett tätskikt av hög kvalitet som är monterat av erfarna montörer vilket tillsammans ger tätskiktet en lång och underhållsfri livslängd. Ett tätskikt är tätt först när det är monterat och det krävs lång erfarenhet och djupa kunskaper för att åstadkomma detta. Det krävs också god kompetens om vattnets egenskaper för att förhindra att det tränger in i fastigheten. Denna kompetens har Biscaya.

Pappen anpassar sig bra till större fastigheter då den är slitstark mot is och snö samtidigt som den har lång livslängd och är relativt okänslig för mekanisk åverkan.

Byggentreprenörer

Byggentreprenörer anlitar Biscaya eftersom de vet att de får rätt kvalitet till rätt pris och att vi levererar i tid. Vi arbetar med byggentreprenörer både i nyproduktion och vid renoveringar. Vi brukar i samband med dessa arbeten vara med och ge våra synpunkter på de byggnadsdelar som tätskiktet ska anslutas mot för att tätskiktet ska få sin rätta funktion. Många konstruktörer och arkitekter tänker inte ur tätskiktets aspekt när de ritar husen och där försöker vi hjälpa till med vår kompetens.

Privatpersoner/Villor

Vi monterar oftast papptak på villor med låglutande tak. Pappen passar bra på tak där stående snö och is kan slita på tätskiktet eller där risk för mekanisk åverkan är större, till exempel då större träd finns runt om huset. På villor med kraftig taklutning brukar vi montera så kallat shingel. Det är papp med mönster som kan vara format som fiskfjäll eller liknande. Det finns många olika valmöjligheter på former och kulörer. Det ger taket ett snyggt utseende, speciellt om man väljer en färg som matchar fasaden.

Våra tätskiktsleverantörer för papptak är Nordic Waterproofing (som bland annat levererar Kerabit och Mataki) och Icopal. Dessa leverantörer är specialister på tätskikt för nordiskt klimat och lämnar långa garantier på sina material.

Klicka här för att läsa mer om asfaltsbaserade tätskikt (papp) >